Nieuws

 

5e COMPETITIEWEDSTRIJD

5e COMPETITIEWEDSTRIJD

publicatiedatum: Zondag, 12 augustus 2018

Op zaterdag 11 augustus jl. werd de 5e competitiewedstrijd gevist op het Julianakanaal aan de Halve Maanweg nabij de brug te Roosteren. Vanwege de tropische temperaturen in de voorbiije weken werden er twee wedstrijden afgelast. Met frisse moed werd gestart met de loting, de gouden handjes waren voor respectievelijk Bert Lemmens en Ger van Gisteren. Al vroeg in de wedstrijd werden er achter op het parcours alwaar veel gevist wordt de eerste grote voorns gevangen. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek dat de meerderheid van de wedstrijdvissers veelal grondels vingen. Er werden dan ook enkele honderden grondels gevangen, terwijl de vangst van de overige vissen summier was. De op de koppositie zittende Bert Lemmens ving in totaal 47 grondels en noteerde een gewicht van 1.000 gram. De strijd om de overwinning speelde zich af in de staart van de wedstrijd tussen Heinz Coonen en Ger van Gisteren. Bij de weging was het Jos Vaessen die op de 3e plaats eindigde met een gewicht van 1.725 gram en 32 vissen. De 2e plaats was voor Heinz Coonen met een gewicht van 2.135 gram en 30 vissen. De verdienstelijk winnaar werd Ger van Gisteren die een gewicht telde van 2.410 gram en 17 vissen.

Lees verder

AFGELASTING WEDSTRIJD

AFGELASTING WEDSTRIJD

publicatiedatum: Woensdag, 25 juli 2018

Het bestuur heeft recentelijk besloten om de geplande wedstrijd aan de loskade te Echt op 28 juli a.s. af te gelasten. Dit i.v.m. de extreme weersomstandigheden. De wedstrijd zal op een andere datum worden ingehaald. Het Bestuur

Lees verder

3e COMPETITIEWEDSTRIJD

3e COMPETITIEWEDSTRIJD

publicatiedatum: Zaterdag, 21 juli 2018

Op zaterdag 14 juli werd de 3e competitiewedstrijd gevist op het Afvoerkanaal Clauscentrale te Maasbracht. Bert Lemmens en Ger Havens namen plaats op de kop- en staartpositie. Vooraf dient gemeld te worden dat velen onbekend waren met dit water, echter vooraf was men zeer tevreden over dit wedstrijdwater, gelet op ligging en uitstraling. Het werd duidelijk dat er langs de waterkant veel vis te bespeuren viel, hetgeen veroorzaakt werd door een kraag van zuurstofplanten langs de gehele waterkant. Dit was echter geen belemmering. Van meet af aan werd dan ook veelal kleine vis gevangen. Vooral midden op het parcours was het tafeltje gedekt voor de snoeken en snoekbaarzen. Harrie Winteraeken en Ger van Gisteren ondervonden hiervan meermaals de hinder. Harrie had vele malen een grote rover aan de vis(haak), doch iedere keer werden deze verspeeld. Grote vissen werden gevangen door de feederaars op het diepe water. Het verbaasde dan ook niemand dat het podium grotendeels door hen gevuld was. Op de 3e plaats eindigde Ger Havens met een gewicht van 705 gram en 6 vissen. De 2e plaats was voor Har Vaessen met 1.890 gram en 1 vis. De topper van deze wedstrijd werd Bert Lemmens met een gewicht van 4.270 gram en 2 vissen. Een mooie visdag welke voor herhaling vatbaar is. Bert ving overigens de zwaarste vis t.w. 2,230 gram.

Lees verder

3e Lentewedstrijd

3e Lentewedstrijd

publicatiedatum: Maandag, 9 juli 2018

Op zaterdag 30 juni jl. werd de 3e en tevens laatste wedstrijd gevist van de Lentecompetitie.Bij zomerse temperaturen werd geloot om de felbegeerde kop- en staartpositie. De gebroeders Winteraeken deden meteen een goede duit in het zakje door zowel de kop(Wim)- als de staartpositie(Harrie) te bezetten. Opvallend deze morgen was de drukte op het water vanwege de beroepsvaart en in kleinere mate de toeristen. Wim was het die als eerste een aardige voorn wist te verschalken maar daarna was het voor hem kommer en kwel, zijn vislijn was meerdere keren verward. Het duurde lang voordat hij weer zijn juiste ritme had gevonden. De vangsten op het parcours waren gedurende de wedstrijd niet geweldig, alleen de grondels gaven wel thuis, Bert Lemmens wist er de nodige te vangen. Bij de weging was het Pierre Golsteijn die beslag legde op de 3e plaats met 17 vissen en 1.070 gram. De 2e plaats was voor Wim Winteraeken met 8 vissen en 1.100 gram. De winnaar van deze wedstrijd werd Harrie Winteraeken met 33 vissen en 2.200 gram. Eindstand deze competitie: 1. Harrie Winteraeken 9 pnt; 2. Heinz Henz 11 pnt.; 3. Bert Lemmens 14 pnt; 4. Ger van Gisteren 21 pnt.; 5; 5. Pierre Nelissen 24 pnt.

Lees verder

2e LENTEWEDSTRIJD

2e LENTEWEDSTRIJD

publicatiedatum: Zondag, 17 juni 2018

Op zaterdag 9 juni jl. werd de tweede wedstrijd gevist van de Lentecompetitie op het Julianakanaal nabij de Mebin brug Illikhoven. Bij de loting was het Heinz Henz en Ger Havens die plaats konden nemen op de kop- en staartpositie. Bij een aangenaam temperatuurtje werd geprobeerd een visje te verschalken. Na een lange afwezigheid mochten we Huub Heijthuijsen wederom begroeten en hij deed van zich spreken door de zwaarste vis van de wedstrijd te vangen t.w. een brasem van 900 gram. Echter dit was niet toereikend voor een top drie plaats. Vooraan in het parcours werd de meeste vis gevangen, het was meteen duidelijk dat de overwinning deze dag zou gaan tussen Heinz Henz en de op nummer 2 zittende Heinz Coonen. Beurtelings vingen ze een voorn of grondel. De toeschouwers namen dan ook plaats achter deze 2 coryfeeën. Bij de weging was het Harry Winteraeken zittende midden op het parcours die de derde plaats wist te bemachtigen met een gewicht van 1.260 gram en 50 vissen. Op de tweede plaats eindigde Heinz Henz met een gewicht van 1.980 gram en 52 vissen. De winnaar van deze wedstrijd werd Heinz Coonen met een gewicht van 3.250 gram en 44 vissen.

Lees verder

MEERVAL

MEERVAL

publicatiedatum: Dinsdag, 12 juni 2018

Op maandagochtend jl. wist Bert Lemmens op het Julianakanaal te Echt een meerval te vangen van maar liefst 98 cm met een gewicht van 15 kilo. Dat Bert een visje kan vangen wisten we al, maar deze vis is toch van een heel ander kaliber. Een welgemeende felicitatie is hier dan ook op zijn plaats.

Lees verder

LENTECOMPETITIE

LENTECOMPETITIE

publicatiedatum: Zaterdag, 19 mei 2018

Op zaterdag 19 mei jl. werd de eerste wedstrijd gevist van de Lentecompetitie op het Julianakanaal nabij de sluis te Born. Bij de loting was het Bert Lemmens en Harrie Winteraeken die plaats konden nemen op de kop- en staartpositie. In tegenstelling tot voorgaande dagen was het fris aan de waterkant vanwege een koude bries. Spoedig bleek dat de diegene met de feeder regelmatig grote vis vingen. De vaste hengelaars hielden het lange tijd stil, in het laatste uur van de wedstrijd werden er toch nog enkele voorns gevangen. Heinz Coonen presteerde het om een vis te verschalken boven in de lijn van zijn hengel. Bij de weging was het Jos Vaessen die eindigde op een 3e plaats met een gewicht van 1.505 gram en 5 vissen, de 2e plaats was voor Har Vaessen met een gewicht van 1.975 gram en 6 vissen. De verdiende overwinning viel ten deel aan Bert Lemmens met een gewicht van 2.225 gram en 7 vissen.

Lees verder

LENTE-WEDSTRIJDEN

LENTE-WEDSTRIJDEN

publicatiedatum: Vrijdag, 4 mei 2018

Beste wedstrijdvissers, Het bestuur heeft voor U een drietal wedstrijden ingevoegd in de periode dat er geen wedstrijden worden gevist voor de competitie. De 1e geplande wedstrijd wordt gehouden op 19 mei a.s. bij Leenaerts Sluis Born. De 2e wedstrijd vindt plaats op 9 juni a.s. bij Halve Maanweg brug Roosteren. De 3e wedstrijd is gepland op 30 juni a.s. nabij de Mebin brug Illikhoven. De regels welke gelden in de competitie zijn ook hier van toepassing. Geen inschrijfgeld verschuldigd, het bestuur zal zorg dragen voor enkele prijzen. Er wordt een totaalklassement opgemaakt over deze 3 wedstrijden.

Lees verder

AVG (wet persoonsbescherming)

AVG (wet persoonsbescherming)

publicatiedatum: Zondag, 29 april 2018

Vanaf 25 mei 2018 moeten verenigingen voldoen aan de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet is erop gericht om het lekken van persoonsgegevens te voorkomen. De verenigingen moeten o.a. beschrijven welke persoonsgegevens zij verzamelen en bewaren en waarom (met wek doel). Onder ons tabblad "Over Ons" vindt u een pagina over de AVG(wet persoonsbescherming) van onze vereniging. Mocht U vragen hebben dan vernemen wij dat graag. Het Bestuur

Lees verder

PIERRE BOUMANS BOKAAAL

PIERRE BOUMANS BOKAAAL

publicatiedatum: Zaterdag, 21 april 2018

Op zaterdag 21 april werd de 2e wedstrijd gevist van de competitie in de Berghaven te Schipperskerk, tevens werd er revist om de Pierre Boumansbokaal, welke beker beschikbaar is gesteld door de fam. Boumans. Bij een heerlijk zonnetje en weinig wind werd er geloot om de plaatsen, Heinz Coonen en Ger van Gisteren hadden de gelukkige handjes n.m. de kop- en staart positie. In tegenstelling tot de gedane oefensessies bleken de vangsten deze morgen tegen te vallen. Alleen de grondels hadden er zin in en deze werden dan ook in grote getale gevangen. Halverwege waren andere vissoorten dun gezaaid. In de tweede helft werden er toch enkele brasems en voorns gevangen. Duidelijk werd in ieder geval dat de plaatsen voor in het parcours de betere vangstresultaten hadden. Grote pechvogel was Ger Havens die zowel een brasem als voorn loste voor zijn schepnet. Bij de weging was het Bert Lemmens die beslag legde op de 3e plaats met een gewicht van 1.390 gram en 1 vis, de 2e plaats was voor Heinz Henz met een gewicht van 2.090 gram en 26 vissen. de winnaar van deze wedstrijd werd Heinz Coonen met een gewicht van 2.330 gram en 60 vissen. Heinz is voor één jaar de trotse bezitter van de Pierre Boumans Bokaal.

Lees verder