Het laatste verenigingsnieuws

3e Lentewedstrijd

3e Lentewedstrijd

publicatiedatum: Maandag, 9 juli 2018

Op zaterdag 30 juni jl. werd de 3e en tevens laatste wedstrijd gevist van de Lentecompetitie.Bij zomerse temperaturen werd geloot om de felbegeerde kop- en staartpositie. De gebroeders Winteraeken deden meteen een goede duit in het zakje door zowel de kop(Wim)- als de staartpositie(Harrie) te bezetten. Opvallend deze morgen was de drukte op het water vanwege de beroepsvaart en in kleinere mate de toeristen. Wim was het die als eerste een aardige voorn wist te verschalken maar daarna was het voor hem kommer en kwel, zijn vislijn was meerdere keren verward. Het duurde lang voordat hij weer zijn juiste ritme had gevonden. De vangsten op het parcours waren gedurende de wedstrijd niet geweldig, alleen de grondels gaven wel thuis, Bert Lemmens wist er de nodige te vangen. Bij de weging was het Pierre Golsteijn die beslag legde op de 3e plaats met 17 vissen en 1.070 gram. De 2e plaats was voor Wim Winteraeken met 8 vissen en 1.100 gram. De winnaar van deze wedstrijd werd Harrie Winteraeken met 33 vissen en 2.200 gram. Eindstand deze competitie: 1. Harrie Winteraeken 9 pnt; 2. Heinz Henz 11 pnt.; 3. Bert Lemmens 14 pnt; 4. Ger van Gisteren 21 pnt.; 5; 5. Pierre Nelissen 24 pnt.

Lees verder

2e LENTEWEDSTRIJD

2e LENTEWEDSTRIJD

publicatiedatum: Zondag, 17 juni 2018

Op zaterdag 9 juni jl. werd de tweede wedstrijd gevist van de Lentecompetitie op het Julianakanaal nabij de Mebin brug Illikhoven. Bij de loting was het Heinz Henz en Ger Havens die plaats konden nemen op de kop- en staartpositie. Bij een aangenaam temperatuurtje werd geprobeerd een visje te verschalken. Na een lange afwezigheid mochten we Huub Heijthuijsen wederom begroeten en hij deed van zich spreken door de zwaarste vis van de wedstrijd te vangen t.w. een brasem van 900 gram. Echter dit was niet toereikend voor een top drie plaats. Vooraan in het parcours werd de meeste vis gevangen, het was meteen duidelijk dat de overwinning deze dag zou gaan tussen Heinz Henz en de op nummer 2 zittende Heinz Coonen. Beurtelings vingen ze een voorn of grondel. De toeschouwers namen dan ook plaats achter deze 2 coryfeeën. Bij de weging was het Harry Winteraeken zittende midden op het parcours die de derde plaats wist te bemachtigen met een gewicht van 1.260 gram en 50 vissen. Op de tweede plaats eindigde Heinz Henz met een gewicht van 1.980 gram en 52 vissen. De winnaar van deze wedstrijd werd Heinz Coonen met een gewicht van 3.250 gram en 44 vissen.

Lees verder

MEERVAL

MEERVAL

publicatiedatum: Dinsdag, 12 juni 2018

Op maandagochtend jl. wist Bert Lemmens op het Julianakanaal te Echt een meerval te vangen van maar liefst 98 cm met een gewicht van 15 kilo. Dat Bert een visje kan vangen wisten we al, maar deze vis is toch van een heel ander kaliber. Een welgemeende felicitatie is hier dan ook op zijn plaats.

Lees verder

LENTECOMPETITIE

LENTECOMPETITIE

publicatiedatum: Zaterdag, 19 mei 2018

Op zaterdag 19 mei jl. werd de eerste wedstrijd gevist van de Lentecompetitie op het Julianakanaal nabij de sluis te Born. Bij de loting was het Bert Lemmens en Harrie Winteraeken die plaats konden nemen op de kop- en staartpositie. In tegenstelling tot voorgaande dagen was het fris aan de waterkant vanwege een koude bries. Spoedig bleek dat de diegene met de feeder regelmatig grote vis vingen. De vaste hengelaars hielden het lange tijd stil, in het laatste uur van de wedstrijd werden er toch nog enkele voorns gevangen. Heinz Coonen presteerde het om een vis te verschalken boven in de lijn van zijn hengel. Bij de weging was het Jos Vaessen die eindigde op een 3e plaats met een gewicht van 1.505 gram en 5 vissen, de 2e plaats was voor Har Vaessen met een gewicht van 1.975 gram en 6 vissen. De verdiende overwinning viel ten deel aan Bert Lemmens met een gewicht van 2.225 gram en 7 vissen.

Lees verder

LENTE-WEDSTRIJDEN

LENTE-WEDSTRIJDEN

publicatiedatum: Vrijdag, 4 mei 2018

Beste wedstrijdvissers, Het bestuur heeft voor U een drietal wedstrijden ingevoegd in de periode dat er geen wedstrijden worden gevist voor de competitie. De 1e geplande wedstrijd wordt gehouden op 19 mei a.s. bij Leenaerts Sluis Born. De 2e wedstrijd vindt plaats op 9 juni a.s. bij Halve Maanweg brug Roosteren. De 3e wedstrijd is gepland op 30 juni a.s. nabij de Mebin brug Illikhoven. De regels welke gelden in de competitie zijn ook hier van toepassing. Geen inschrijfgeld verschuldigd, het bestuur zal zorg dragen voor enkele prijzen. Er wordt een totaalklassement opgemaakt over deze 3 wedstrijden.

Lees verder

AVG (wet persoonsbescherming)

AVG (wet persoonsbescherming)

publicatiedatum: Zondag, 29 april 2018

Vanaf 25 mei 2018 moeten verenigingen voldoen aan de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet is erop gericht om het lekken van persoonsgegevens te voorkomen. De verenigingen moeten o.a. beschrijven welke persoonsgegevens zij verzamelen en bewaren en waarom (met wek doel). Onder ons tabblad "Over Ons" vindt u een pagina over de AVG(wet persoonsbescherming) van onze vereniging. Mocht U vragen hebben dan vernemen wij dat graag. Het Bestuur

Lees verder

PIERRE BOUMANS BOKAAAL

PIERRE BOUMANS BOKAAAL

publicatiedatum: Zaterdag, 21 april 2018

Op zaterdag 21 april werd de 2e wedstrijd gevist van de competitie in de Berghaven te Schipperskerk, tevens werd er revist om de Pierre Boumansbokaal, welke beker beschikbaar is gesteld door de fam. Boumans. Bij een heerlijk zonnetje en weinig wind werd er geloot om de plaatsen, Heinz Coonen en Ger van Gisteren hadden de gelukkige handjes n.m. de kop- en staart positie. In tegenstelling tot de gedane oefensessies bleken de vangsten deze morgen tegen te vallen. Alleen de grondels hadden er zin in en deze werden dan ook in grote getale gevangen. Halverwege waren andere vissoorten dun gezaaid. In de tweede helft werden er toch enkele brasems en voorns gevangen. Duidelijk werd in ieder geval dat de plaatsen voor in het parcours de betere vangstresultaten hadden. Grote pechvogel was Ger Havens die zowel een brasem als voorn loste voor zijn schepnet. Bij de weging was het Bert Lemmens die beslag legde op de 3e plaats met een gewicht van 1.390 gram en 1 vis, de 2e plaats was voor Heinz Henz met een gewicht van 2.090 gram en 26 vissen. de winnaar van deze wedstrijd werd Heinz Coonen met een gewicht van 2.330 gram en 60 vissen. Heinz is voor één jaar de trotse bezitter van de Pierre Boumans Bokaal.

Lees verder

PIERRE STIJNEN BOKAAL

PIERRE STIJNEN BOKAAL

publicatiedatum: Zaterdag, 31 maart 2018

Op zaterdag 31 maart jl. werd de 1e competitiewedstrijd gevist in de Berghaven nabij Schipperskerk. In deze wedstrijd werd tevens gevist om de Pierre Stijnen Bokaal. Na het aanhoudend koude weer was het vandaag een stralende dag met veel zonneschijn en weinig wind. Heinz Coonen en Wim Winteraeken namen bezit van de kop- en staartpositie. De verwachtingen waren deze morgen niet erg hoog, aangezien de watertemperatuur veel te laag is. Gedurende de wedstrijd bleek dan ook dat het visvolk het liet afweten. Grondels werden her en der wel gevangen en Ger Havens was de enige die een maatse voorn ving. Deze laatste liet in het laatste half uur van de wedstrijd een grote vis ontglippen en verspeelde daarmee met grote zekerheid de overwinning. Jos Vaessen uit Maasbracht ging er met de overwinning van door, hij behaalde een gewicht van 570 gram en 47 vissen. Op de tweede plaats eindigde Ger Havens met 520 gram en 9 vissen. de derde plaats was voor Ger van Gisteren met een gewicht van 380 gram en 16 vissen. Jos Vaessen is vóór een jaar de trotse bezitter van de Pierre Stijnen Bokaal.

Lees verder

AFHALEN VISPAS 2018

AFHALEN VISPAS 2018

publicatiedatum: Dinsdag, 27 februari 2018

H.S.V. PEIJ en OMSTREKEN Op zondag 4 maart 2018 stellen wij U wederom in de gelegenheid om de vispas af te halen c.q. aan te vragen. het voorjaar nadert met rasse schreden en velen zullen de waterkant opzoeken om zijn of haar hengeltje uit te gooien. Zorg daarom dat U tijdig in bezit bent van de vereiste vergunning, een boete kost heel veel geld. Nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom, ouders kunnen hun kinderen aanmelden voor deelname aan een viscursus, zodat ze met vader en/of moeder ook een hengeltje kunnen uitgooien. VIS PAS MET DE VISPAS Wij verwelkomen U graag in de Blomehoaf, Tulpenstraat 20 te Peij van 10.00 tot 12.00 uur op voornoemde datum. Mocht U niet in de gelegenheid zijn om op deze morgen een vispas aan te vragen, dan heeft U ook nog de mogelijkheid om deze online aan te vragen via onze website hsvpeijenomstreken.mijnhengelsportvereniging.nl. U kunt dan zelf uw voorlopig bewijs printen en gaan vissen. Uw definitieve vispas ontvangt u dan via Sportvisserij Nederland. Bestuur H.S.V. Peij en Omstreken

Lees verder

LEDENVERGADERING 2017

LEDENVERGADERING 2017

publicatiedatum: Dinsdag, 5 december 2017

Beste leden, Op vrijdag 29 december a.s. vindt de ledenvergadering plaats in de "Blomehoaf" aan de Tulpenstraat 20 te Pey. De aanvang van de vergadering is om 20.00 uur. AGENDA: 1. Opening voorzitter 2. Mededelingen 3. Verslag ledenvergadering 16 december 2016 4. Verslag secretaris verenigingsjaar 2017 5. Verslag kascontrole en penningmeester 6. Verkiezing bestuursleden, aftredend Ger van Gisteren 7. Wedstrijdrooster en -reglement 2018 8. W.V.T.T.K./RONDVRAAG 9. Sluiting Het Bestuur

Lees verder

Welkom

Van harte welkom op de site van h.s.v. Peij en Omstreken, de vereniging werd opgericht op 10 augustus 1985 in het kerkdorp Peij in de voormalige gemeente Echt door enkele tientallen enthousiaste sportvissers. In november 2010 werd op grootse wijze het 25-jarig jubileum gevierd.

Ons clublokaal buurthuis "De Blomehoaf" is gelegen aan de Tulpenstraat te Schilberg-Peij. 

Geniet van de vele informatie onder de sitelinks, heeft U vragen of opmerkingen stel ze via het contactformulier. Nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom.

 

VISWEERBERICHT