BOKOI-BOKAAL

Zondag, 7 oktober 2018

Op zaterdag 6 oktober jl. werd de 9e en laatste wedstrijd gevist op het afvoerkanaal nabij de Clauscentrale te Maasbracht. In deze wedstrijd werd er tevens gevist om de BOKOI-Bokaal, welke geschonken is door Hengelsport Bokoi te Susteren. De weergoden deden deze morgen hun uiterste best, een heerlijk zonnetje en windstil. Ger van Gisteren en Bert Lemmens namen plaats op de kop- en staartpositie. Echter na een half uur verloor Ger de koppositie vanwege een tweetal "vreemde" vissers die eveneens op het parcours een visje probeerde te verschalken. Voorop gesteld deze laatste wedstrijd was over het algemeen de beste wedstrijd van het seizoen kwa vangsten. Hadden in de vorige wedstrijden de grondels de overhand, nu waren het de voorns. Direct bij de eerste inzetten ving menigeen meteen vis. Vooral de plaatsen gelegen naar de Maas toe, vingen constant vis en na afloop bleek dat daar ook de nodige kilo's gevangen waren. Op de rest van het parcours werd wel vis gevangen doch niet in die groten getale. De snoeken en snoekbaarzen waren ook weer goed vertegenwoordigd, menigeen had meerdere keren een snoek aan de lijn die zin had in een lekkere hap. Een prachtig viswater waarop we trots mogen zijn en waarop we hopelijk volgend jaar wederom een hengeltje mogen uitgooien. Bij de weging was het Jos Vaessen die eindigde op de 3e plaats met een gewicht van 3.730 gram en 39 vissen. De 2e plaats was voor Harrie Winteraeken met een gewicht van 3.875 en 47 vissen. De verdiende overwinning was voor de Koning 2018 Heinz Coonen met een gewicht van 4.610 gram en 29 vissen. Heinz is evenals vorig jaar de trotse bezitter van de BOKOI-BOKAAL.