WIM RAMAKERSBOKAAL

Zondag, 26 augustus 2018

Op zaterdag 25 augustus jl. werd wedstrijdnummer 6 gevist op het Julianakanaal nabij Leenaerts Sluis Born. In deze wedstrijd werd er tevens gevist om de Wim Ramakers-bokaal, welke beschikbaar is gesteld door Mevr. Toos Ramakers. Bij herfstachtige weersomstandigheden werd er geloot om de kop- en staartpositie, welke ten deel viel aan Har Vaessen en Ger van Gisteren. Vanwege de stevige bries aan de waterkant werd door menig wedstrijdvisser gekozen voor de feeder. Dit was vooral ingegeven vanwege de trainingssessie van Bert Lemmens enkele dagen vooraf op hetzelfde parcours. Bert wist maar liefs 14 kg vis te verschalken, vandaar zijn optimisme. Echter voor een lang verhaal kort te houden, deze morgen zat het Bert niet mee. Hij ving namelijk geen enkele vis, hetgeen veel zegt over de verdere vangsten. Bij de weging was het de goed vissende Ger Havens die de 3e plaats behaalde met 5 vissen en een gewicht van 585 gram. De 2e plaats was voor Ger van Gisteren met 6 vissen en een gewicht van 970 gram. De verdienstelijk winnaar werd Har Vaessen eveneens met 6 vissen met een gewicht van 1.025 gram. Har mag zich voor één jaar de trotse bezitter noemen van de Wim Ramakersbokaal.