5e COMPETITIEWEDSTRIJD

Zondag, 12 augustus 2018

Op zaterdag 11 augustus jl. werd de 5e competitiewedstrijd gevist op het Julianakanaal aan de Halve Maanweg nabij de brug te Roosteren. Vanwege de tropische temperaturen in de voorbiije weken werden er twee wedstrijden afgelast. Met frisse moed werd gestart met de loting, de gouden handjes waren voor respectievelijk Bert Lemmens en Ger van Gisteren. Al vroeg in de wedstrijd werden er achter op het parcours alwaar veel gevist wordt de eerste grote voorns gevangen. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek dat de meerderheid van de wedstrijdvissers veelal grondels vingen. Er werden dan ook enkele honderden grondels gevangen, terwijl de vangst van de overige vissen summier was. De op de koppositie zittende Bert Lemmens ving in totaal 47 grondels en noteerde een gewicht van 1.000 gram. De strijd om de overwinning speelde zich af in de staart van de wedstrijd tussen Heinz Coonen en Ger van Gisteren. Bij de weging was het Jos Vaessen die op de 3e plaats eindigde met een gewicht van 1.725 gram en 32 vissen. De 2e plaats was voor Heinz Coonen met een gewicht van 2.135 gram en 30 vissen. De verdienstelijk winnaar werd Ger van Gisteren die een gewicht telde van 2.410 gram en 17 vissen.