3e COMPETITIEWEDSTRIJD

Zaterdag, 21 juli 2018

Op zaterdag 14 juli werd de 3e competitiewedstrijd gevist op het Afvoerkanaal Clauscentrale te Maasbracht. Bert Lemmens en Ger Havens namen plaats op de kop- en staartpositie. Vooraf dient gemeld te worden dat velen onbekend waren met dit water, echter vooraf was men zeer tevreden over dit wedstrijdwater, gelet op ligging en uitstraling. Het werd duidelijk dat er langs de waterkant veel vis te bespeuren viel, hetgeen veroorzaakt werd door een kraag van zuurstofplanten langs de gehele waterkant. Dit was echter geen belemmering. Van meet af aan werd dan ook veelal kleine vis gevangen. Vooral midden op het parcours was het tafeltje gedekt voor de snoeken en snoekbaarzen. Harrie Winteraeken en Ger van Gisteren ondervonden hiervan meermaals de hinder. Harrie had vele malen een grote rover aan de vis(haak), doch iedere keer werden deze verspeeld. Grote vissen werden gevangen door de feederaars op het diepe water. Het verbaasde dan ook niemand dat het podium grotendeels door hen gevuld was. Op de 3e plaats eindigde Ger Havens met een gewicht van 705 gram en 6 vissen. De 2e plaats was voor Har Vaessen met 1.890 gram en 1 vis. De topper van deze wedstrijd werd Bert Lemmens met een gewicht van 4.270 gram en 2 vissen. Een mooie visdag welke voor herhaling vatbaar is. Bert ving overigens de zwaarste vis t.w. 2,230 gram.