5e COMPETITIEWEDSTRIJD

Zaterdag, 22 juli 2017

Op zaterdag 22 juli jl. werd de 5e wedstrijd gevist op het Julianakanaal nabij de brug van Roosteren. Met een groot aantal deelnemers werd er geloot om de plaats op het parcours. Heinz Henz en Har Vaessen deden de gelukkigste greep door de kop- en de staartpositie voor hun rekening te nemen. Het was dan ook Heinz Henz die meteen vis begon te vangen op zijn stek, gevolgd door Heinz Coonen. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd er ook door de overige wedstrijddeelnemers vis gevangen. Opmerkelijk was het gegeven dat er nogal wat deelnemers veel onderlijnen verspeelden doordat zij vast kwamen te zitten aan obstakels in het water. Bert Reyinz was de ongelukkigste deze wedstrijd, doordat hij vast kwam te zitten brak een hengeldeel. Ofschoon de vakantieperiode is gestart was de pleziervaart zeer gering en viel de stroming op het kanaal reuze mee. Opmerkelijk was de goede vangst van Pierre Nelissen, echter dit was nog niet genoeg voor een topklassering. Bij de weging was het Wim Winteraeken die door een eindspurt in het laatste uur beslag legde op de 3e plaats met een gewicht van 710 gram en 9 vissen. De 2e plaats was voor Heinz Henz met een gewicht van 1.450gram en 39 vissen. De verdiende winnaar van deze wedstrijd werd Heinz Coonen met een gewicht van 2.735 gram en 25 vissen.